Oncologie fysiotherapie

Tijdens de behandeling van kanker kun je te maken krijgen met klachten ontstaan door de kanker of de medische behandeling hiervan. Je kunt hierbij denken aan vermoeidheid, conditieverlies, pijnklachten, bewegingsbeperking, geringe spierkracht, spanningsklachten en een verminderd vertrouwen in het lijf.

De oncologiefysiotherapeut kan jou adviseren en begeleiden bij deze klachten in alle fasen van het medisch oncologisch traject. Dit kan zijn tijdens jouw medische behandelingen, na afronding van jouw behandelingen of in de fase als genezing niet meer mogelijk is. De oncologiefysiotherapeut zal jou ondersteunen en stimuleren om met alle fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan en hierin jouw eigen regie te kunnen voeren.

De positieve effecten van oncologiefysiotherapie worden bevestigd door recente wetenschappelijke literatuur. Hieruit blijkt dat patiënten die actief zijn en trainen tijdens bijvoorbeeld chemotherapie, minder vermoeidheid, conditieverlies en een beter fysiek functioneren ervaren. Daarnaast is het minder vaak noodzakelijk om de dosis van de chemotherapie naar beneden bij te stellen. Verder blijkt dat bijvoorbeeld oefentherapie een positief effect heeft op het verbeteren van de schouderfunctie en het verminderen van pijnklachten aan de schouder ontstaan na behandeling voor borstkanker. Dit betekend voor jou dat je meer en beter kunt meedoen met activiteiten die voor jou van belang zijn.

Jij kunt met alle oncologische aandoeningen bij ons terecht. Na een intake wordt er samen met jou besproken welke behandeling het best bij jou en jouw hulpvraag past. Door de samenwerking die Oncozorg Zwolle heeft met diverse hulpverveleners in de eerste en tweede lijn, is het mogelijk om jou passende zorg op maat aan te bieden.

Voor vragen kun je, je wenden tot Henrike Valk, Master Oncologic Physical Therapy (MOPT) i.o.

Contactgegevens
E-mail: h.valk@fysiopluszwolle.nl
Tel.: 038-453 5503

Henrike Valk
Henrike Valk
Scroll naar top